FNRS

Als bedrijf zijn we aangesloten bij de FNRS.

De FNRS is een branchevereniging. Zij vertegenwoordigen ruim 400 paardenbedrijven in heel Nederland. Alle hippische bedrijven kunnen zich aansluiten, mits ze voldoen aan de normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Zo wordt de kwaliteit van de hippische sector hoog gehouden. Iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat een FNRS-bedrijf de zaken goed voor elkaar heeft. Voor mens en dier.

De drie belangrijkste redenen om te kiezen voor een FNRS-bedrijf

  • Veilige accommodatie met gediplomeerde instructie
  • Uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard
  • Oog voor het welzijn van de paarden en mensen

Kwaliteit

FNRS bedrijven staan voor kwaliteit. Dat houd in dat het belangrijk is voor het bedrijf om veilig, schoon, netjes en comfortabel is. De veiligheid en het welzijn van de dieren is het belangrijkste. 

Veiligheid

De veiligheid voor mens en dier is het belangrijkste in ons bedrijf. Daarom kan je ook alleen een FNRS bedrijf worden als het bedrijf voldoet aan de strenge veiligheidseisen van de FNRS. De erkenning van een FNRS bedrijf is een blauw bord met logo van de FNRS en aan het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport. 

Welzijn 

Dierenwelzijn is een voorwaarde voor een goedlopend bedrijf: gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor goede prestaties. Het werken met dieren brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Zeker nu paardenwelzijn zowel binnen- als buiten de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. 

KNHS

De FNRS werkt samen met de sportbond, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Als klant van een FNRS-bedrijf word je ook lid van de KNHS. Dit zorgt ervoor dat je aanvullend verzekerd bent via een collectieve ongevallenverzekering en dat je kunt deelnemen aan de ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je ieder kwartaal het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. De jongste ruiters t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

Ruiterpaspoort

Wanneer je eerder bij een FNRS aangesloten manege hebt gereden, dan heb je  waarschijnlijk al een ruiterpaspoort. Ben je helemaal niet bekent bij het FNRS, dan willen wij jou graag vragen om samen met een instructrice een formulier in te vullen. Jouw gegevens worden opgestuurd naar de FNRS en je ontvangt een eigen FNRS ruiterpaspoort.

In dit paspoort kunnen wij jouw gereden wedstrijden en gemaakte theorietoetsen bijhouden. Je ontvangt elk jaar een jaarzegel, welke je in jouw ruiterpaspoort kunt plakken.

Deel deze pagina